3 ting du bør ha klart når du skal lage en hjemmeside

3 ting du bør ha klart når du skal lage en hjemmeside

Hva bør du som ønsker deg en flott hjemmeside ha klargjort, for det webdesign firmaet du har utvalgt til å lage din drømme side? 

Her lister jeg opp tre ting du bør ha klart, eller ha noen tanker om. (Skulle du ønske hjelp med dette så ta kontakt med oss.)

Logo

Alle firmaer, små eller store, bør ha en logo. Et varemerke som en potensiell kunde lett kan gjenkjenne og identifisere, og assosiere merket med ditt firma eller business.

Så kanskje det første man bør gå til anskaffelse av, er en god logo.

Det finnes mange som kan lage ett logo merke for deg. Hvis du søker på internett finnes det mange tilbydere. Det finnes både firma som har spesialisert seg på å lage helt unike logoer, og løsninger som gir deg forslag der og da. F.eks kan du teste ut https://www.freelogocreator.io Det eneste du trenger å gjøre, er å skrive inn navnet på firmaet ditt, så kommer det opp forslag, som du da velger ut, den logoen som du synes er finest, eller som passer inn i det du driver med, som for eksempel: Byggmester eller Advokat osv.

Denne type logo, bør ikke koste deg så mye.

Men, det er også firmaer som har spesialisert seg på å designe logoer og «branding». Disse firmaene, kan bli kostbart, men igjen, så får du noe helt unikt og som kan gi deg mere oppmerksomhet i lengden. Altså du kan få en bedre gjenkjennelse effekt fra potensielle kunder, som vil velge akkurat deg, fordi de kjente igjen ditt merke/logo! En rimelig versjon av dette er LogoNerds som tilbyr logoer fra noen hundrelapper og oppover.

Vi vil anbefale de fleste å ha en logo når de skal lage hjemmeside

Nettstedets struktur og design

Hva er det som treffer best for den kundegruppen jeg ønsker å treffe?

Dette er kompetanse som webdesigneren sitter inne med. Så i de fleste tilfeller, bør dette være det firmaet, eller den personen som du har utvalgt, for å lage din hjemmeside som hjelper deg med strukturen.

Det er klart at du som kunde kan og bør komme med en liste over konkurrenter og gjerne også, konkurrentenes hjemmesider. På den måten kan webdesigneren vurdere strategien for hjemmesiden din, og hva din hjemmeside trenger, for å skille seg ut fra dine konkurrenter.

Som sagt så er det logoen som setter mye av farger og følelsen på websiden. Men det er klart du som kunde kan komme med personlige ønsker og innspill på hva som er dine preferanser. Men husk at webdesigneren har studert dette, og bør vite hva som er god og dårlig design.

Hvilke sider trenger jeg for å presentere det jeg ønsker å selge eller å promotere?

Ofte er dette sider som: Forside, Om oss, Produkt-side eller Tjeneste-side, en Aktuelt / Blogg side, der man kan legge ut aktuelle ting for din bransje og som kan være interessant for din kundegruppe.

Disse blogginnleggene er det igjen viktig og dele i sosiale medier, slik som for eksempel Facebook og Twitter. Dette er en flott måte og eksponere, din bedrift eller selskap. I tillegg hjelper det din hjemmesides rangering i Google da dette er en del av søkemotoroptimalisering for hjemmesider.

Gode referanser, vil gi en ekstra god tillits følelse og derfor bør det legges korte utsagn / referanser, fra kunder eller klienter som har brukt dine tjenester, eller kjøpt produkter fra deg. Kontakt siden, er en selvfølgelighet. Det er der du forteller om din kontaktinformasjon og forteller eventuelt om åpningstider. Her legger du også gjerne ett kart, som gjør det lett for potensielle kunder og finn deg.

For hver side man skal ha inn på nettsiden sin, legger man ved tekstene, ferdig rettet for feil, og lagrer det som word filer eller slik som webdesigner ønsker, med tydelig beskrivelse av hvilken side teksten skal inn på.

Bilder

Bilder er en veldig viktig del av en hjemmeside og bør prioriteres! Kan man ta gode bilder selv av det man ønsker å promotere, er det det beste. Ellers kan man finne bilder på internett, slik som nettsteder som pixabay.com, pexel.com og unsplash.com. Dette er bilder som er gratis og kan brukes fritt uten vederlag til fotografen.

Man kan også eventuelt kjøpe bilder fra firmaer som har spesialisert seg på dette. Men der må man beregne seg og måtte bruke en del kroner. Mange bildedatabaser har veldig "amerikanske" bilder, eller bilder fra andre land. Ønsker du mer skandinaviske bilder så sjekk ut scanstockphoto.com

Men igjen, det visuelle på en hjemmeside er viktig, og dette kan jeg ikke få utdypet nok :-)


Jeg håper at disse tipsene kan oppklare noen spørsmål du kan ha og gjøre prosessen enklere. Sjekk også nettadressene jeg har skrevet inn her. Det vil hjelpe deg å få en hjemmeside du vil bli stolt av.

Mvh Øyvind Skjelstad